четвер , 25.04.2024

ДТП у Франківську: п’яний водій “Дачії” в’їхав у припаркований автомобіль

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 13 листопада в Івано-Франківську. Ввечері, близько 18.30, на вулиці Дорошенка водій автомобіля “Дачія Логан”, рухаючись заднім ходом, проявив неуважність та допустив зіткнення із припаркованим автомобілем “Хюндай Соната”.

У результаті ДТП обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Окрім того винуватець зіткнення перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Результат огляду, проведеного на місці події, – 1,5 проміле, що у 7 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в одну справу.

Водій “Дачії” у судовому засіданні визнав провину у вчиненні ДТП і не визнав провини у нетверезому кермуванні. Пояснив, що зіткнення скоїв тверезим і уже після ДТП та до приїзду поліції випив трішки коньяку, бо думав, що уже не буде керувати транспортним засобом.

За вживання алкоголю після скоєння ДТП (ч. 4 ст. 130 КУпАП) передбачений штраф у розмірі 34000 грн з вилученням водійського посвідчення терміном на 3 роки. Але порушникові пощастило, що суд не повірив у його пояснення і сприйняв їх критично.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Дачія Логан” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова судді уже набрала законної сили.

Читайте також:
2,2 проміле: у Франківську водій “Волги” за п’яну їзду заробив 17000 грн штрафу