п’ятниця , 03.05.2024

У Франківську п’яний водій скутера скоїв ДТП і втік з місця події

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який керував скутером у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

скутер

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 10 листопада 2021 року в Івано-Франківську. На вулиці Флотській водій скутера “Хонда Діо” не дотримався безпечного бокового інтервалу і допустив зіткнення з легковим автомобілем “Пежо 301”.

У результаті автопригоди обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Окрім того водій скутера залишив місце події, і, як виявилося згодом, він перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння винуватець аварії у присутності двох свідків категорично відмовився.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій скутера свою провину визнав і підтвердив обставини, викладені у протоколах.

Дослідивши матеріали справи, Івано-Франківський міський суд постановив водія скутера “Хонда Діо” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень – а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова судді 13 грудня набрала законної сили.

Читайте також:
У Коломиї п’яний водій на “Жигулях” заробив 34000 грн штрафу