п’ятниця , 26.04.2024

У Франківську неповнолітній юнак за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для неповнолітнього, який керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 1 листопада 2021 року в Івано-Франківську. Близько другої години ночі на вулиці Тисменицькій працівники поліції зупинили водія скутера “Хонда Діо”, який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування у кермувальника були помітні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки у присутності двох свідків та у присутності матері, оскільки водієві ще не виповнилося 18 років.

Алкотестер показав результат 1,06 проміле, що у 5 разів вище допустимої норми і це вважається середнім ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративні протоколи за ч. 2 ст. 126 КУпАП (керування транспортним засобом без посвідчення водія відповідної категорії) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні неповнолітній водій свою провину визнав та розкаявся у вчиненому. Матір хлопця у суді зазначила, що провела з сином профілактичну бесіду.

Дослідивши матеріали справи, Івано-Франківський міський суд постановив водія скутера “Хонда Діо” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Читайте також:
3,5 проміле: у Тлумачі спіймали дуже п’яного водія. Що йому за це було?