п’ятниця , 26.04.2024

3,5 проміле: у Тлумачі спіймали дуже п’яного водія. Що йому за це було?

Тлумацький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані сильного алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 30 липня 2021 року у місті Тлумач. Близько 12.00 на вулиці Кармелюка працівники поліції зупинили водія автомобіля Daewoo Nexia – чоловік порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування у нього були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Драгер показав результат 3,53 проміле, що майже у 18 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій свою провину визнав та розкаявся у вчиненому.

Дослідивши матеріали справи, Тлумацький районний суд постановив водія автомобіля Daewoo Nexia визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Постанова судді 21 грудня набрала законної сили.

Читайте також:
2,8 проміле: у Микуличині п’яний водій ЗІЛа хотів виїхати на головну дорогу і скоїв ДТП