п’ятниця , 29.03.2024

У Богородчанах водій “Опеля” давав поліцейському 5000 грн хабаря

У наданні неправомірної вигоди працівнику сектору реагування патрульної поліції Богородчанщини викрито 36-річного мешканця Івано-Франківська.

У такий спосіб прикарпатець хотів уникнути адміністративної відповідальності. Про це сьогодні, 11 лютого, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

10 лютого близько опівночі, в Богородчанах, працівники сектору реагування патрульної поліції за порушення правил дорожнього руху зупинили автомобіль Opel Astra, під керуванням франківця.

У ході перевірки документів з’ясувалося, що керманич у 2019 році судом позбавлений права керування транспортними засобами.

Аби поліцейський не виносив постанову про накладення адміністративного стягнення та не вилучав його автомобіль, правопорушник у приміщенні службового кабінету намагався дати грошову «винагороду» в сумі 5 тисяч гривень.

Поліцейський відмовився та негайно повідомив про інцидент керівництво поліції.

Документування кримінального правопорушення проводили працівники Богородчанського відділення поліції спільно зі співробітниками Івано-Франківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України, під процесуальним керівництвом Богородчанського відділу Івано-Франківської окружної прокуратури.

Наразі вирішується питання повідомлення правопорушнику про підозру у скоєнні кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Читайте також:
У Калуші за п’яну їзду водій отримав 51000 грн штрафу з конфіскацією авто