п’ятниця , 29.03.2024

У Калуші за п’яну їзду водій отримав 51000 грн штрафу з конфіскацією авто

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 8 листопада 2021 року у місті Калуші. Близько 13.00 на вулиці Підвальна працівники поліції зупинили водія автомобіля “Опель Вектра”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння – порушення координації рухів, нечітка вимова, почервоніння обличчя тощо.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій у встановленому законом порядку відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій не з’явився, причини неявки не повідомив. Тому справу розглянули без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, в тому числі і відеозапис з місця події, Калуський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Опель Вектра” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 3 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років і з конфіскацією транспортного засобу, який є у власності порушника.

Постанова судді 28 грудня набрала законної сили.

Читайте також:
51000 грн штрафу плюс конфіскація авто: у Франківську покарали водія за п’яну їзду