вівторок , 07.05.2024

На Косівщині спіймали дуже п’яного водія скутера – драгер показав 3,03 проміле

Косівський районний суд призначив покарання для водія, який керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 19 листопада 2021 року у селі Уторопи Косівського району.

В обідню пору у центрі села працівники поліції зупинили водія скутера “Вайпер”, який порушував правила дорожнього руху – їхав без мотошолому.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав результат 3,03 проміле, що у 15 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій не з’явився, причини неявки не повідомив. Тому суд розглянув справу без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, в тому числі й відеозапис з місця події суддя прийшов до висновку, що провина водія у вчиненні порушення доведена повністю.

Отож у підсумку Косівський районний суд постановив водія скутера визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Постанова судді 25 січня набрала законної сили.

Читайте також:
На Косівщині водій-порушник отримав 40800 гривень штрафу