середа , 08.05.2024

На Косівщині водій-порушник отримав 40800 гривень штрафу

Косівський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року сів за кермо автомобіля, будучи позбавленим права керування транспортними засобами.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 25 вересня 2021 року у селі Слобідка Косівського району. Близько другої години ночі працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2109”, який перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння і який сів за кермом, будучи позбавлений права керування транспортними засобами.

На порушника склали два адміністративні протоколи – за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння) і за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права).

У суді кожен протокол розглядали окремо, тож водієві ВАЗу загрожували два штрафи у розмірі 34000 грн і 40800 грн.

У матеріалах справи за ч. 2 ст. 130 КУпАП були виявлені недоліки, відтак справу закрили за відсутністю складу порушення.

А от по другому протоколу водієві таки призначили штраф.

Дослідивши матеріали, Косівський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2109” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 5 ст. 126 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 40800 гривень.

Постанову судді уже набрала законної сили.

Читайте також:
2,2 проміле: у Косові спіймали дуже п’яного водія. Як його покарали?