четвер , 25.04.2024

На Коломийщині водій мотоцикла двічі за тиждень попався п’яним за кермом

Коломийський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував мотоциклом у стані алкогольного сп’яніння.

мотоцикл, ДТП

Як вбачається із матеріалів справи, 13 вересня 2021 року у селі Ворона Коломийського району працівники поліції зупинили водія мотоцикла, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння кермувальник на місці зупинки і у медичному закладі відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

А 20 вересня 2021 року у селі Ворона Коломийського району працівники поліції знову зупинили того ж водія мотоцикла. Чоловік знову перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Втім, на цей раз кермувальник погодився пройти огляд на стан сп’яніння на місці зупинки. Алкотестер показав результат 2,27 проміле, що в 11 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали іще один протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

У суді обидва протоколи об’єднали в одну справу.

У судове засідання водій мотоцикла не з’явився, причини неявки не повідомив, клопотань про відкладення розгляду справи не подавав. Тому справу розглянули за його відсутності.

Дослідивши матеріали, Коломийський міськрайонний суд постановив водія мотоцикла визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Постанова судді уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Калуші п’яний водій заробив 34000 гривень штрафу