понеділок , 29.04.2024

Курила марихуану: у Делятині спіймали водійку у стані наркотичного сп’яніння

17000 гривень штрафу з позбавленням права керування рік присудили водійці на Надвірнянщині за керування «BMW 518» у стані наркотичного сп’яніння.

жінка за кермом

У суді жінка стверджувала, що курила марихуану, але за кермо тоді не сідала.

Про це йдеться у постанові Надвірнянського районного суду, що набрала законної сили 31 грудня 2021. Водійка – одружена, непрацююча, до адмінвідповідальності не притягувалась.

Як випливає із адміністративного протоколу, 12 серпня 2021 близько 14 год. 30 хв.  в смт Делятин водійка керувала «BMW 518» в стані наркотичного сп’яніння. Огляд проводили в КНП «Надвірнянська ЦРЛ».

У суді жінка вину не визнала. Сказала, що 12 серпня вона з чоловіком та його знайомим ремонтували гараж, а по завершення роботи вони всі троє курили марихуану. Далі вона попросила цього знайомого, аби він сів за кермо та відвіз їх, а сама сіла на пасажирське сидіння. Однак під час зупинки авта поліцейськими вона наполягла на тому, аби пересісти на місце водія, оскільки авто належить їй. Це і зробила.

Таку ж версію розповіли у суді і свідки – водій та той же знайомий. Втім суд, дослідивши матеріали, прийшов до висновку про доведеність її вини зібраними доказами. Серед таких було і відео з нагрудних камер поліцейських, на якому було видно, що на водійському місці сидить жінка. А часу з моменту зупинки і відкриття дверей не вистачило б для того, аби хтось зміг помінятись місцями.

Як результат розгляду справи – суд визнав її винуватою у вчиненні адміністративного порушення за ч.1 ст. 130 КУпАП, присудив 17000 гривень штрафу з позбавленням права керування на рік.

Читайте також:
У Коломиї за їзду “під кайфом” водій отримав 34000 гривень штрафу