п’ятниця , 03.05.2024

2,83 проміле: у Коломиї водій “Жигулів” потрапив у ДТП і після цього напився

Коломийський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який вживав алкогольні напої після того як потрапився у дорожньо-транспортну пригоду.

п'яний водій

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 21 серпня 2021 року у місті Коломия. Водій автомобіля “ВАЗ 2103” (“Жигулі”) після дорожньо-транспортної пригоди, учасником якої він був, вживав алкоголь.

На момент прибуття поліцейських на місце події водій “Жигулів” перебував у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду – 2,83 проміле, що у 14 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

Водій автомобіля “ВАЗ 2103” (“Жигулі”) пояснив, що вживав алкоголь після ДТП і інший учасник автопригоди у своїх поясненнях це теж підтвердив.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкоголю після ДТП або після законної зупинки поліцейськими до проведення огляду на стан сп’яніння).

У судове засідання водій “Жигулів” тричі не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали справи, Коломийський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2103” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 4 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Постанова судді уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Коломиї за їзду “під кайфом” водій отримав 34000 гривень штрафу