п’ятниця , 26.04.2024

2,18 проміле: у Калуському районі нетверезий водій заробив 17000 грн. штрафу

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані сильного алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 29 вересня 2021 року у селі Вістова Калуського району.

Ввечері, близько 17.30 на автодорозі Н-10 Стрий-Чернівці-Мамалига працівники поліції зупинили водія автомобіля “Фольксваген Пассат”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав результат 2,18 проміле, що майже в 11 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У поясненнях до протоколу водій вказав, що випив пива.

У судові засідання кермувальник чотири рази не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про їх дату, час та місце проведення. Тому врешті решт суд розглянув справу без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, в тому числі й відеозапис з місця події, Калуський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Пассат” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова судді уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Калуші водій “Мерседесу” їхав п’яним і заробив 34000 грн штрафу