п’ятниця , 19.04.2024

У Калуші водій “Мерседесу” їхав п’яним і заробив 34000 грн штрафу

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було виявлено 11 жовтня 2021 року у місті Калуші. Ввечері, близько 18.30, на вулиці Підвальній працівники поліції зупинили водія автомобіля “MERCEDES BENZ 200”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння – запах алкоголю, порушена вимова, почервоніння обличчя тощо.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій на місці зупинки та у медичному закладі відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На кермувальника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У червні 2021 року вказаний водій був притягнутися до адмінвідповідальності за ч. 1 ст. 130 КУпАП, однак належних висновків із отриманого покарання не зробив та у жовтні знову попався нетверезим за кермом.

У судове засідання водій “Мерседесу” не з’явився, причини неявки не повідомив. Тому суд розглянув справу без його присутності на засіданні.

Дослідивши матеріали, Калуський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “MERCEDES BENZ 200” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Постанова судді уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Франківську п’яний водій скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу