субота , 20.04.2024

2,08 проміле: у Більщівцях безпідставно зупинили п’яного водія “Таврії”. Як його покарали?

Галицький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 5 листопада 2021 року у селі Більшівці. Ввечері, близько 19.00, на вулиці Київській працівники поліції зупинили водія автомобіля “ЗАЗ 1102” (“Таврія”).

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд проводився на місці зупинки. Алкотестер показав результат 2,08 проміле, що у 10 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На поршника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій “Таврії” свою провину у вчиненні зазначеного порушення визнав. Вказав, що огляд на стан сп’яніння проходив на місці зупинки, із результатом погодився.

Водночас водій зауважив, що поліцейські зупинили його безпідставно, оскільки він, окрім того що був нетверезим, більше нічого не порушував.

Суддя не прийняв до уваги доводи про те, що поліцейські зупинили транспортний засіб безпідставно, оскільки це не спростовує факту керування автомобілем у стані сп’яніння.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Галицький районний суд постановив водія автомобіля “ЗАЗ 1102” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
2,43 проміле: у Галичі водій зі злості напився, бо поламалася вантажівка