четвер , 25.04.2024

У Тисмениці судили водія, який важко травмував малолітнього хлопчика

На Івано-Франківщині судили водія автівки, яка збила малолітнього хлопчика. Дитина перебігала дорогу, а водій не встиг зупинитись. Як результат – хлопчик отримав тяжкі травми.

ДТП, новини Прикарпаття

Про це йдеться у вироку Тисменицького райсуду від 14 грудня 2021 року. Як вбачається із обвинувального акту, випадок трапився 21 вересня 2020 року близько 12.10 в смт. Лисець по вул. С.Стрільців. Водій “ВАЗ 2109” їхав із швидкістю 68-72 км/год при дозволених не більше 50 км/год.

Попереду нього тротуаром йшов малолітній, а біля повороту на вул. Костюка почав перебігати дорогу. Водій ВАЗу своєчасно не вжив заходів для зменшення швидкості та зупинки транспортного засобу, внаслідок чого збив його.

Дитина отримала тяжкі тілесні ушкодження.

Дії водія були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.2 ст. 286 КК, тобто порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило малолітньому потерпілому тяжке тілесне ушкодження.

У суді водій вину визнав, щиро розкаявся, просив суворо не карати. Розповів, що внаслідок ДТП та постійних переживань значно погіршився стан його здоров’я. Заподіяні потерпілому злочином матеріальні та моральні збитки відшкодував в повному обсязі у добровільному порядку.

Про відсутність претензій та відшкодування шкоди розповіла у суді і матір потерпілого. Розповіла, що після проведених операційних втручань стан сина покращився, проте лікарі встановили йому інвалідність. На даний момент син вже самостійно відвідує школу.

Як результат розгляду справи – суд визнав водія ВАЗу винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину, присудив три роки тюрми з двома роками позбавлення права керування. На підставі ст. 75 КК звільнив від відбування покарання, призначивши рік іспитового строку.

Вирок поки що законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Читайте також:
2,77 проміле: у Болехові водій “забухав” і перекинув фуру з фарбою