четвер , 25.04.2024

У Шешорах п’яний водій заїхав у кювет і отримав 17000 грн штрафу

Косівський районний суд призначив покарання для водія, керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 11 вересня 2021 року у селі Шешори Косівського району. Близько третьої години ночі на вулиці Шевченка водій автомобіля “Фольксваген Транспортер” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та з’їхав у кювет та здійснив наїзд на металеву огорожу приватного господарства.

У результаті ДТП автомобіль отримав механічні ушкодження.

Окрім того водій перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння – запах алкоголю, порушення координації рухів, поведінка, що не відповідає обстановці тощо.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій відмовився на місці події, а також відмовився проїхати для огляду у найближчий медичний заклад.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій свою провину визнав частково. Пояснив, що в автомобілі пошкодилося колесо, тому транспортний засіб занесло у кювет.

Водій пояснив, що відмовився від проходження огляду на стан сп’яніння, оскільки поліцейський не представив йому сертифікат на алкотестер.

Однак, досліджуючи матеріали справи, в тому числі й відеозапис з місця події, суд зауважив, що водій не вимагав показати сертифікат. Цю вимогу озвучував один із свідків.

У підсумку Косівський районний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Транспортер” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами.

Строки апеляційного оскарження уже минули і постанова судді набрала законної сили.

Читайте також:
У Калуші водій випив вранці 150 грамів горілки і ввечері отримав протокол на 34000 грн штрафу