неділя , 28.04.2024

У Надвірній водій “Ауді” випив три літри “джин тоніка” і отримав 34000 грн штрафу

Надвірнянський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 22 травня 2021 року у місті Надвірна. Близько 18.00 на вулиці Черемшини працівники поліції зупинили водія автомобіля “Ауді 80”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав результат 1,57 проміле, що майже у 8 разів вище допустимої норми і це вважається середнім ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У письмових поясненнях водій вказав, що випив три літри слабоалкогольного напою “джин тонік”.

У судовому засіданні водій своєї провини не визнав. Попросив не брати до уваги пояснення, подані на місці події, бо, мовляв, написав їх під тиском поліції.

Чоловік пояснив, що того дня автомобіль був на ремонті у електромеханіка. Авто мала забрати дружина, але вона цього не зробила. Тому чоловік сів за кермо, щоб перепаркувати автомобіль і тоді його зупинили працівники поліції.

Втім, дослідивши матеріали справи, Надвірнянський районний суд поставив водія автомобіля “Ауді” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Читайте також:
У Франківську водій “Опеля” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу