четвер , 02.05.2024

У Франківську водій “Опеля” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 12 червня 2021 року в Івано-Франківську. Близько другої години ночі на вулиці Миколайчука працівники поліції зупинили водія автомобіля “Опель Омега”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння кермувальник в установленому законом порядку відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування автомобілем у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій кілька разів не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про їх дату, час та місце проведення. Тому врешті решт суд розглянув справу без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, в тому числі й відеозапис з місця події, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Опеля Омега” визнати винним у вчиненні у порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Читайте також:
2,45 проміле: у Делятині спіймали дуже п’яного водія автомобіля