субота , 27.04.2024

2,45 проміле: у Делятині спіймали дуже п’яного водія автомобіля

Надвірнянський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані сильного алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 14 червня 2021 року у селищі Делятин Надвірнянського району.

Поліцейські зупинили водія автомобіля “Сітроен Берлінго”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився у присутності двох свідків. Результат – 2,45 проміле, що у 12 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні кермувальник свою провину визнав частково. Пояснив, що на місці зупинки поліцейські пройти огляд на стан сп’яніння йому не пропонували, а повезли його одразу у Надвірнянську районну лікарню. І біля приміщення лікарні запропонували йому пройти тест на алкоголь за допомогою драгеру. Такі дії поліцейських водій вважає неправомірними.

Водночас чоловік не заперечив факту вживання алкоголю і керування після цього автомобілем.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Надвірнянський районний суд постановив водія автомобіля “Сітроен Берлінго” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова судді уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Надвірній водій за нетверезу їзду отримав 51000 гривень штрафу