субота , 27.04.2024

У Надвірній через хворого коня водій за п’яну їзду отримав два штрафи по 17000 гривень

Надвірнянський районний суд призначив покарання для водія, який двічі за добу керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

кінь взимку

Як вбачається із матеріалів справи, факти порушення було зафіксовані 19 вересня 2021 року у місті Надвірна.

Спочатку вночі, о 00.03, на вулиці Федьковича працівники поліції зупинили водія автомобіля “Chery Amulet”, який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки у присутності двох свідків. Драгер показав результат 1,45 проміле, що у 7 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

Але на цьому неприємності водія автомобіля “Chery Amulet” не закінчилися.

Тієї ж доби, але вже ввечері, близько 21.00, на вулиці Соборній його знову зупинили працівники поліції і знову запропонували пройти огляд на стан сп’яніння.

Драгер показав результат 1,74 проміле, що майже у 9 разів вище допустимої норми.

На порушника склали іще один адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У Надвірнянському районному суді обидва протоколи потрапили до двох різних суддів, а тому ці протоколи не об’єднали в одну справу, а розглядали їх окремо.

У судовому засіданні під час розгляду першого факту порушення водій свою провину визнав, а під час розгляду другого – не визнав. Але в обох випадках його пояснення були однаковими – чоловік розповів, що керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, бо вдома захворів кінь і треба було поїхати купити ліки для тварини.

Втім, такі пояснення не стали приводом для звільнення від відповідальності.

Дослідивши матеріали обох справ, в тому числі й відеозаписи з місця події, Надвірнянський районний суд двічі постановив водія автомобіля “Chery Amulet” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому два штрафи у розмірі по 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Окрім штрафів порушник також має двічі сплатити по 454 гривні судового збору. Обидві постанови суду, одна у листопаді, а друга у грудні, набрали законної сили.

Таким чином через лікування хворого коня, якщо воно справді мало місце, чоловік отримав штрафів за нетверезу їзду на загальну суму 34000 гривень.

Читайте також:
На Коломийщині водій “Лади” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу