субота , 18.05.2024

У Калуші водій-порушник отримав два штрафи на майже 60000 гривень

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і будучи позбавленим права керування транспортними засобами.

Як вбачається із матеріалів справи, 6 листопада 2021 року у Калуші на вулиці Чорновола поліцейські вночі зупинили водія автомобіля “Опель Астра”, який перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат – 1,03 проміле, що у 5 разів вище допустимої норми і це вважається середнім ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій не з’явився, хоча був належно повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому суд приступив до розгляду справи без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Калуський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Опель Астра” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Строки апеляційного оскарження уже минули і у грудні постанова судді набрала законної сили.

Слід зауважити, що у жовтні минулого року цей же водій на основі постанови Калуського міськрайонного суду був покараний штрафом у розмірі 40 800 гривень за порушення ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування).

Річ у тому, що у 2019 році цей чоловік за нетверезе водіння був позбавлений права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Калушанин проігнорував рішення суду, знову сів за кермом і попався поліцейським, за що й отримав штраф.

Таким чином водій-порушник за період з жовтня по грудень отримав два значних штрафи на загальну суму 57 800 гривень.

Читайте також:
На Снятинщині водій “Жигулів” тричі за місяць попався п’яним за кермом