п’ятниця , 19.04.2024

На Снятинщині водій “Жигулів” тричі за місяць попався п’яним за кермом

Снятинський районний суд призначив покарання для водія, який тричі за місяць керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

п'яний водій

Як вбачається із матеріалів справи, 6 серпня 2021 року у селі Русів, що на Снятинщині, поліцейські зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2107” (“Жигулі”, “сімка”), який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій категорично відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

А 20 серпня 2021 року того ж водія автомобіля “ВАЗ 2107” поліцейські зупинили у селищі Заболотів. Кермувальник знову мав явні ознаки алкогольного сп’яніння і від проходження огляду на стан сп’яніння знову категорично відмовився.

На порушника склали другий адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

І 23 серпня 2021 року того ж водія автомобіля “ВАЗ 2107” поліцейські зупинили у селі Вовчківці. Кермувальник знову мав явні ознаки алкогольного сп’яніння і від проходження огляду на стан сп’яніння іще раз категорично відмовився.

На порушника склали третій адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Оскільки усі ці порушення були вчинені з незначним часовим інтервалом, то у суді одночасно на розгляді опинилися три справи стосовно однієї і тієї ж особи.

Відтак, суд об’єднав ці три протоколи в одну справу. І хоча водій своєї провини не визнав, суд, дослідивши докази, прийшов до висновку, що провина кермувальника повністю доведена, представленими матеріалами.

Отож, Снятинський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2107” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
У Франківську п’яний водій скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу