четвер , 02.05.2024

У Франківську п’яний водій скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 3 вересня 2021 року в Івано-Франківську. Близько четвертої години ночі на вулиці Хоткевича водій автомобіля “Мерседес Бенз Віто”, рухаючись заднім ходом, проявив неуважність та допустив зіткнення з припаркованим автомобілем марки “Пежо”.

Винуватець аварії перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Огляд проводився на місці події. Результат – 1,62 проміле, що у 8 разів вище допустимої норми і це вважається середнім ступенем алкогольного сп’яніння.

На водія “Мерседесу” склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до дорожньо-транспортної пригоди) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій “Мерседесу” визнав свою провину та підтвердив обставини, викладені у протоколах.

Дослідивши матеріали справи, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Мерседес Бенз Віто” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
У Надвірній водій “Ауді” випив три літри “джин тоніка” і отримав 34000 грн штрафу