четвер , 28.03.2024

У Калуші грабіжник, який побив продавчиню і викрав гроші, отримав 9 років тюрми

На Івано-Франківщині судили чоловіка, обвинуваченого у вчиненні  крадіжки, грабежі та розбою.

Фігуранту справи присудили 9 років тюрми, пригадавши при цьому його перебування на умовному терміні за попереднім вироком.

Про це йдеться у вироку Калуського міськрайонного суду від 13 грудня 2021 року. Фігурант справи – уродженець Жидачева Львівської області, із базовою середньою освітою, непрацюючий, неодружений, раніше судимий. Зокрема, 23 лютого 2021 року засуджений за ч.3 ст. 185 КК “Крадіжка” вироком Миколаївського суду до 4 років тюрми, звільнений від відбування покарання з призначенням двох років іспитового строку.

Як вбачається із обвинувального акту, обвинувачений у ніч з 29 на 30 квітня розбив вікно у дверях магазину в селі Студінка, проник всередину та викрав із шухляди у прилавку 2750 грн. 21 травня чоловік знову навідався у цей магазин, попросив продавчиню продати їй вафлі. Та коли та зігнулась за ними, стукнув по голові і витягнув із шухляди прилавку 1500 грн. Продавчиня внаслідок удару отримала тяжкі травми. А 28 червня обвинувачений у місті Калуш вирвав з рук знайомої мобільний телефон, чим спричинив їй збитків на 4360 грн.

Дії обвинуваченого були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.3 ст. 185 КК “Крадіжка”, ч.2 ст. 186 КК “Грабіж”, ч.4 ст. 187 КК “Розбій”.

У судовому засіданні обвинувачений вину визнав тільки у розбої та грабежі. Сказав, що коли вдарив продавчиню, то не усвідомлював, що робить, адже був в стані алкогольного сп’яніння. А щодо грабежу, то сказав, що вирвав телефон у знайомої, бо приревнував через постійні дзвінки під час їхнього спілкування. Сказав, що після того він запропонував їй підійти до магазину за телефоном, утім її так і не дочекався. Тому розізлився і розбив телефон. Також обвинувачений розкаявся у вчиненні цих злочинів, просив суд суворо не карати.

Суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до переконання про доведеність його вини за всіма трьома статтями, тому визнав його винуватим. За ч.3 ст. 185 КК присудив три роки тюрми, за ч.2 ст. 186 – чотири роки тюрми, за ч.4 ст. 187 КК – 8,5 років тюрми. Шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, визначив остаточне покарання у вигляді 8,5 років тюрми. Далі до призначеного покарання частково приєднав покарання за вироком Миколаївського суду і остаточно призначив покарання у вигляді 9 років тюрми.

Вирок законної сили не набрав. Обвинувачений не згодний з рішенням суду та подав апеляцію.

Читайте також:
У Верховині чоловік розплатився у двох аптеках та одному магазині фальшивими грошима