понеділок , 06.05.2024

У Галичі п’яний водій на перехресті скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу

Галицький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 29 жовтня 2021 року у місті Галичі. На вулиці Любомира Гузара водій легкового автомобіля “Фольксваген Поло” при виїзді на нерегульоване перехрестя з вулицею Івана Франка не надав переваги автомобілю марки “Mitsubishi Outlander Sport”, який рухався по головній дорозі, та скоїв з ним зіткнення.

У результаті ДТП обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Окрім того винуватець зіткнення перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Алкотестер показав результат 1,49 проміле, що у 7 разів вище допустимої норми.

Під час проходження огляду на стан сп’яніння водій “Фольксвагена” поводився агресивно і неадекватно, ображав сторонніх осіб нецензурними словами.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій “Фольксвагена” не з’явився, тому справу розглянули за його відсутності.

Дослідивши матеріали справи, в тому числі й відеозапис з місця події, Галицький районний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Поло” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Постанова судді уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Більшівцях спіймали водія, який випив 4 келішки і сів за кермо. Що йому за це було?