п’ятниця , 29.03.2024

У Більшівцях спіймали водія, який випив 4 келішки і сів за кермо. Що йому за це було?

Галицький районний суд та Івано-Франківський апеляційний суд розглянули справу щодо водія, на якого поліцейські склали протокол за нетверезе керування транспортним засобом.

алкоголь за кермом

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 2 вересня 2021 року у селищі Більшівці. Вночі, близько другої години, працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21081”, який керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Результат огляду – 1,12 проміле, що майже у 6 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні чоловік не визнав своєї провини, вказавши, що поліцейські помилково склали на нього протокол. Обвинувачений стверджував, що перебував на сидінні пасажира, а за кермом був його товариш.

Однак, досліджуючи матеріали справи, суд звернув увагу на письмові пояснення водіях, подані до протоколу. А у поясненнях було вказано: “Випив 4 келішки, після чого керував автомобілем”.

Окрім того, на одному із файлів відеозаписів було зафіксовано, що автомобіль зупиняється на узбіччі і зафіксовано переміщення осіб у салоні у той час, коли поліцейські наближаються до авто.

Відтак, Галицький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21081” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Водій не погодився із цим рішенням і подав апеляційну скаргу. Івано-Франківський Апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції і виправдав кермувальника. Мовляв, на відео зафіксовано, що обвинувачений сидить на пасажирському сидінні. І мовляв суд першої інстанції не вивчив всебічно справу, бо не допитав свідка – товариша, який начебто і був за кермом.

Читайте також:
У Франківську п’яний водій не зміг заїхати на парковку – побив шлагбаум і чуже авто