середа , 24.04.2024

У Франківську п’яний водій не зміг заїхати на парковку – побив шлагбаум і чуже авто

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 19 жовтня 2021 року в Івано-Франківську. Зранку, близько 11.00, на вулиці Коновальця водій легкового автомобіля “Рено Лагуна” не дотримався безпечного бокового інтервалу до допустив зіткнення із припаркованим автомобілем марки “Опель”, у результаті чого той по інерції зіткнувся з деревом.

Далі, заїжджаючи на місце паркування, водій “Рено” допустив зіткненням із припаркованим шлагбаумом.

У результаті ДТП і шлагбаум, і обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Окрім того водій автомобіля “Рено Лагуна” перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Огляд проводився на місці події. Алкотестер показав результат 2,59 проміле, що у 13 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

З таким результатом і справді важко без пригод заїхати на парковку.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді кожен із протоколів розглядався окремо. В обох випадках водій автомобіля “Рено Лагуна” визнав свою провину у повному обсязі.

Отож, Івано-Франківський міський суд спочатку за порушення ст. 124 КУпАП призначив водієві “Рено” 850 гривень штрафу. А потім за порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП суд призначив 17000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Обидві постанови суддів уже набрали законної сили.

Читайте також:
Вживав марихуану: суд покарав водія, який у Франківську збив дитину