вівторок , 19.03.2024

У Франківську водій після скоєння ДТП випив пива і отримав 34000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який вживав алкоголь після скоєння дорожньо-транспортної пригоди.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 22 липня 2021 року в Івано-Франківську. Вранці, близько 8.00, на вулиці Надрічна водій легкового автомобіля “Рено Мастер” не дотримався інтервалу та допустив зіткнення з автомобілем “Фольксваген Транспортер”, який рухався попереду. Опісля цього один з автомобілів іще зіткнувся з електричною опорою.

Внаслідок автопригоди транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Окрім того, водій “Рено Мастер” після скоєння ДТП вживав алкогольні напої – пиво “Бланш”.

І тільки після цього проводився огляд на стан сп’яніння. Алкотестер показав результат 2,43 проміле, що у 12 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

Від пива такого серйозного результату не було б. Очевидно, водій “Рено” на час кермування уже був в стані сп’яніння і через незнання законів випив пиво, надіючись уникнути штрафу за нетверезу їзду. Але за вживання алкоголю після ДТП чи після зупинки поліцейськими теж передбачена відповідальність.

Отож, на порушника склали два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після ДТП або після зупинки поліцейськими до проведення огляду на стан сп’яніння).

У суді спочатку розглянули справу за ст. 124 КУпАП, а потім через два місяці – і за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Отож, водій “Рено Мастер” спочатку отримав 850 гривень штрафу за спричинення ДТП і потім ще за вживання алкоголю після ДТП отримав 34000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Обидві постанови суду уже набрали законної сили.

Читайте також:
2 проміле: на Рожнятівщині спіймали дуже п’яного водія, але не змогли його покарати