вівторок , 19.03.2024

2 проміле: на Рожнятівщині спіймали дуже п’яного водія, але не змогли його покарати

Рожнятівський районний суд розглянув справу щодо водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було виявлено 18 вересня 2021 року у селі Дуба, що на Рожнятівщині.

Працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2107” (“Жигулі”, “сімка”), який порушував правила дорожнього руху. Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав результат 2,02 проміле, що у 10 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Після складання протоколу водія було відсторонено від керування, а автомобіль залишено на місці зупинки.

За скоєне порушникові загрожував штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Втім, притягнути кермувальника до відповідальності не вдалося.

У судове засідання водій не з’явився, але надіслав письмове пояснення, в якому зазначив, що із результатом огляду він не згідний, оскільки в той день алкогольних напоїв не вживав.

Кермувальника зазначив, що працівники поліції не ознайомили його із правами водія та не запропонували йому пройти повторний огляд у медичному закладі.

Дослідивши матеріали справи, суд прийняв до уваги пояснення водія.

Отож, у підсумку Рожнятівський районний суд постановив закрити справу за ч. 1 ст. 130 КУпАП щодо водія “ВАЗ 2107” у зв’язку з відсутністю в його діях складу порушення.

Строки апеляційного оскарження уже минули і у грудні постанова судді набрала законної сили.

Читайте також:
2 проміле: У Татарові п’яний водій попався поліції і отримав 17000 грн штрафу