п’ятниця , 19.04.2024

2 проміле: У Татарові п’яний водій попався поліції і отримав 17000 грн штрафу

Яремчанський міський суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 2 вересня 2021 року у селі Татарів. На вулиці Шухевича поліцейські зупинили водія автомобіля “Опель Вектра”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Кермувальник погодився продувати драгер на місці зупинки. Алкотестер показав результат 2,11 проміле, що у 10 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст.130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій своєї провини не визнав, запевнив, що не керував автомобілем, а лише сидів у ньому. І навіть знайшовся свідок, який це міг підтвердити.

Але це пояснення повністю спростовується представленими до суду відеозаписами з місця події, де чітко зафіксовано факт зупинки транспортного засобу і факт керування ним.

Отож, дослідивши матеріали справи, Яремчанський міський суд постановив водія автомобіля “Опель Вектра” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 грн з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Постанова судді уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Богородчанах п’яний водій заїхав у дерево і отримав 17000 грн штрафу