п’ятниця , 29.03.2024

У Богородчанах п’яний водій заїхав у дерево і отримав 17000 грн штрафу

На Івано-Франківщині водій злетів з дороги та в’їхав в дерево, а від проходження огляду на стан сп’яніння відмовився.

Як результат – отримав 17000 гривень штрафу. Про це йдеться у постанові Богородчанського районного суду, яка уже набрала чинності.

Як зазначено тут, 27 серпня 2021 року  о 16.12 на вул.Шевченка у селищі Богородчани, керуючи Opel Astra 6 з явними ознаками алкогольними сп’яніння, з’їхав в кювет та вдарився в дерево, пошкодивши і його, і автівку. Утім від проходження огляду на стан сп’яніння відмовився. Таким чином, вчинив правопорушення за ч.1 ст. 130 КУпАП, ст.124 КУпАП.

У суді водій вину визнав, розкаявся, просив суворо не карати. Дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку, що його вина доведена зібраними доказами.

Зокрема, протоколами, схемою ДТП, направленням на огляд в заклад охорони здоров`я, диском із відеозаписом, поясненнями свідка.

Так, свідок розповів, що автомобіль, який рухався в зустрічному напрямку, понесло юзом, далі – з’їхав у кювет та заїхав у дерево. Він підбіг до автомобіля та бачив, що на водійському місці лежав чоловік у непритомному стані, у зв’язку з чим він викликав швидку допомогу. Лікарі, які прибули, витягли водія з машини, забрали його у карету швидкої допомоги та повезли у лікарню.

Як результат – суд визнав водія винуватим у вчиненні правопорушень за ст. 124 КУпАП, за ч.1 ст. 130 КУпАП та оштрафував на 17 тисяч гривень.

Читайте також:
Був дуже п’яний: суд покарав водія, який у Братківцях заїхав в електричний стовп