п’ятниця , 26.04.2024

Був дуже п’яний: суд покарав водія, який у Братківцях заїхав в електричний стовп

Тисменицький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані сильного алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

ДТП стовп

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 21 вересня 2021 року у селі Братківці, що на Тисмениччині.

Близько 13.00 на вулиці Шевченка водій автомобіля марки “Ауді” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням і допустив зіткнення з електричною опорою.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження.

Окрім того у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Водій погодився продувати драгер на місці події. Алкотестер показав результат 2,28 проміле, що в 11 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У Тисменицькому районному суді ці протоколи потрапили до двох різних суддів, тому їх не об’єднали в одну справу, а розглянули кожен окремо.

Спочатку суд розглянув справу про нетверезе водіння, а потім через місяць, а це було наприкінці грудня, – за фактом ДТП.

В обох випадках водій “Ауді” не з’явився у судові засідання, тому справи розглядали за його відсутності.

Дослідивши матеріали справи за ч. 1 ст. 130 КУпАП, Тисменицький районний суд постановив водія “Ауді” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Згодом, дослідивши матеріали справи за 124 КУпАП, Тисменицький районний суд постановив водія “Ауді” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 гривень.

Окрім двох штрафів порушник також має двічі сплатити по 454 гривні судового збору. Обидві постанови уже набрали законної сили.

Слід зауважити, що у попередні роки цей водій уже попадався нетверезим за кермом і також вчиняв дорожньо-транспортні пригоди.

Читайте також:
У Франківську водій автомобіля “SsangYong” хотів відмазатися від штрафу за п’яне ДТП