понеділок , 06.05.2024

У Франківську водій автомобіля “SsangYong” хотів відмазатися від штрафу за п’яне ДТП

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 30 вересня 2021 року в Івано-Франківську. Ввечері, близько 18.00, на вулиці Галицькій водій автомобіля “SsangYong” не дотримався безпечної дистанції та допустив зіткнення з автомобілем “Фольксваген Поло”.

У результаті ДТП обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Окрім того винуватець зіткнення перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння і погодився продувати драгер на місці події.

Алкотестер показав результат 1,65 проміле, що у 8 разів вище допустимої норми.

На водія автомобіля “SsangYong” склали два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

На виклик до суду водій не з’явився, причини неявки не повідомив. Тому справу розглянули без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “SsangYong” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Порушник не погодився із призначеним покаранням і подав апеляційну скаргу. Однак Апеляційний суд відмовив водієві автомобіля “SsangYong” у задоволенні скарги і постанову суду першої інстанції залишив без змін. Отож, за скоєні порушення таки доведеться платити штраф.

Читайте також:
На Коломийщині п’яний водій скутера не вписався у поворот і заїхав в огорожу