п’ятниця , 29.03.2024

У Франківську водій “Ланоса” за 2 проміле алкоголю отримав 17000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 17 вересня 2021 року в Івано-Франківську. Вночі, близько 03.40, на вулиці Коновальця поліцейські зупинили водія автомобіля “ЗАЗ Ланос”, який порушував правила дорожнього руху.

При спілкуванні у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупиники. Алкотестер показав результат 2,03 проміле, що у 10 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

Кермувальник з отриманим результатом погодився, про що зазначив у протоколі.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання чоловік не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому суд розглянув справу за відсутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “ЗАЗ Ланос” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 грн з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Постанова судді набрала законної сили.

Читайте також:
На Тисмениччині водій за п’яну їзду отримав 34000 гривень штрафу