субота , 20.04.2024

На Тисмениччині водій за п’яну їзду отримав 34000 гривень штрафу

Тисменицький районний суд призначив покарання для водія, який повторно керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано у селі Підпечери іще 4 травня 2021 року. Працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21099”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій на місці зупинки відмовився. Також відмовився і проїхати для огляду у найближчий медичний заклад.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судові засідання водій ВАЗу кілька разів не з’являвся, хочу був належним чином поінформований про їх дату, час та місце проведення.

Тому врешті решт суд розглянув справу без присутності на засіданні особи, що притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Тисменицький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21099” визнати винним у вчиненні адміністративного порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Постанова судді у грудні набрала законної сили.

Читайте також:
У Франківську військовий комісар за п’яне ДТП отримав 17000 грн штрафу