субота , 27.04.2024

У Франківську військовий комісар за п’яне ДТП отримав 17000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 10 вересня 2021 року в Івано-Франківську. На вулиці Вовчинецькій водій легкового автомобіля “Volkswagen CC” під час об’їзду не дотримався бокового інтервалу та допустив зіткнення з автомобілем марки “Хюндай”.

У результаті ДТП обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Окрім того винуватець зіткнення перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння він у присутності двох свідків відмовився в установленому законом порядку.

На водія “Фольксвагена” склали два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

Чоловік, який притягувався до відповідальності, працює на посаді заступника військового комісара Івано-Франківського міського військового комісаріату.

У судовому засіданні він своєї провини не визнав. Пояснив, що відмовився на місці події продувати драгер, оскільки не довіряє такому приладу. А пройти огляд у медичному закладі поліцейські йому не пропонували.

Водій “Фольксвагена” повідомив, що самостійно звернувся в медичний заклад, пройшов огляд, згідно з результатом якого ознак сп’яніння не було виявлено.

Відтак, кермувальник просив закрити провадження у справі за ч. 1 ст. 130 КУпАП у зв’язку з відсутністю складу порушення.

Втім, суд відхилив ці доводи водія. Бо з переогляду відеозапису у кермувальника “Фольксвагена” вбачаються чітко виражені ознаки алкогольного сп’яніння.

А щодо самостійно огляду у медичному закладі, то він недійсний, оскільки такий огляд має проводитися у присутності поліцейського.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Volkswagen CC” визнати винним у вчиненні адміністративних порушень, передбачених ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Водій не погодився із цим рішенням і намагався його оскаржити в Апеляційному суді, але безуспішно.

Отож, постанова судді набрала законної сили і порушникові таки доведеться платити штраф.

Читайте також:
На Снятинщині п’яний водій скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу