вівторок , 19.03.2024

Тарас Лесюк – у топ-6 індивідуальної гонки чемпіонату Європи з біатлону

У першій же гонці прикарпатський біатлоніст Тарас Лесюк потрапив у квіткову церемонію нагородження.

Тарас Лесюк

У німецькому Арбері стартував чемпіонат Європи з біатлону. Ці змагання є одними з ключових у сезоні для тих спортсменів, що не змогли відібратись на Олімпійські ігри в Пекіні.

Відкривали змагальну програму в Арбері індивідуальні гонки, а першими на старт вийшли чоловіки. Україну в цій дисципліні представили одразу шість біатлоністів – Тарас Лесюк, Денис Насико, Віталій Труш, Андрій Доценко, Руслан Ткаленко та Андрій Орлик.

Лесюк тривалий час тримався серед лідерів – українець “чисто” пройшов перші два вогневі рубежі, після чого схибив на третьому, що й завадило йому поборотись за вищі позиції. Остання стрільба Лесюка так само була без помилок. Зрештою, він показав 6-й результат у своїй першій гонці на континентальній першості.

На одну хибу більше зробив Насико. Навіть після помилки на другому вогневому рубежі завдяки непоганому ходу українець тримався в першій десятці, однак ще один промах під час останньої стрільби відкинув його за межі топ-10. Таким чином він став 15-м.

Орлик і Труш, своєю чергою, закінчили індивідуальну гонку на 40-му і 39-му місцях відповідно. Ще двоє українців Доценко та Ткаленко зробили понад сім промахів під час стрільби, а їхнє відставання від лідера склало близько 10 хвилин, тож завершили вони виступ у девятому десятку учасників.

Першим же фінішішував норвежець Сверре Дален Аспенс. Він подолав дистанцію за 51:32.1 хвилин, а також не відзначився помилками під час стрільби. Другим став росіянин Антон Бабіков, а третім – німець Маттіас Дорфер.

До слова, ще один фаворит змагань – інший представник Норвегії Йоганнес Дале – не зміг і близько підібратись до квіткової церемонії. Триразовий призер чемпіонатів світу допустив сім промахів і фінішував поза топ-60.

Чемпіонат Європи. Індивідуальна гонка. Чоловіки:

  1. Сверре Дален Аспенс (Норвегія, 0+0+0+0) 51:32.1
  2. Антон Бабіков (Росія, 0+0+0+0) +11.6
  3. Маттіас Дорфер (Німеччина, 0+0+0+0) +1:08.9
  4. Оскар Ломбардо (Франція, 0+0+0+0) +1:36.8
  5. Філіпп Хорн (Німеччина, 1+0+1+1) +2:02.3
  6. Тарас Лесюк (Україна, 0+0+1+0) +2:10.0

Читайте також:
На Прикарпатті розпочали перевірку бомбосховищ (ФОТО)