вівторок , 19.03.2024

На Прикарпатті розпочали перевірку бомбосховищ (ФОТО)

В Івано-Франківську розпочали перевірку бомбосховищ та укриттів, щоб з’язувати, в якому стані вони перебувають та що необхідно покращити.

бомбосховище

Про це інформує Руслан Марцінків.

«Розуміємо, що багато часу їм не приділяли уваги. Дай Боже, щоб сховища не знадобилися в нагоді. Однак зараз дуже важливо, щоб усі такі елементарні речі як бомбосховища, підвали будинків були приведені до належного стану, щоб якийсь період часу, ті декілька годин, можна було пересидіти і зорієнтуватися, що відбувається. Вдячний всім, хто долучається до цієї роботи, адже потрібно кожному бути психологічно готовими, що в будь-який момент, на жаль, можуть виникнути різні ситуації», – каже Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

Як зазначає начальник управління з питань надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради Ігор Влізло на прикладі цього сховища показали, як повинна функціонувати захисна споруда.

 «У місті є захисні споруди, які розраховані на одну-дві тисячі людей, є такі, які лише на 300, 500 чоловік. Багатьом із них вже понад 30 – 50 років, але в основному вони готові до виконання тих завдань, які стоять перед ними – до захисту людей. На жаль, ці захисні споруди, які функціонують, розраховані виключно на робочі зміни, на тих людей, які працюють на даних підприємствах. Сьогоднішня перевірка показала, що укриття тих підприємств, які працюють, готові, їх утримують в належному стані. Вони готові до того, щоб робоча зміна, або навіть мешканці сусідніх будинків могли зайти і заховатися на випадок надзвичайного стану», – каже Ігор Влізло.

Начальник технічної служби Івано-Франківської філії АТ «Укртелеком» Василь Фурик деталізує, це приміщення сховища побудоване на початку 90-их років.

«Воно передбачене для захисту персоналу, і тут може захиститися у разі необхідності понад 50 людей. Тут є забезпечення повітрям, водою, є туалет та речі першої необхідності, які знадобляться людині», – каже Василь Фурик.

Нагадаємо, для населення розроблена інтерактивна карта сховищ та захисних споруд. Переглянути її можна за посиланням.

Читайте також:
Франківка переробляє старі велосипеди, скейти та ролики для дітей з інклюзією (ВІДЕО)