вівторок , 23.04.2024

Поблизу Галича п’яна водійка в’їхала в електричний стовп і отримала 17000 грн штрафу

Галицький районний суд призначив покарання для жінки, яка керувала автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїла дорожньо-транспортну пригоду.

жінка за кермом

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 19 серпня 2021 року у селі Залуква Галицької міської територіальної громади.

Ввечері, близько 18.30, водійка автомобіля “ВАЗ 2106” (“Жигулі”, “шістка”) не обрала безпечної швидкості, не впоралася з керуванням та допустила наїзд на електричну опору.

У результаті ДТП автомобіль та опора отримали механічні ушкодження.

Окрім того кермувальниця перебувала за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння – нестійка хода, запах алкоголю, порушення координації рухів тощо.

Від проходження огляду на стан сп’яніння порушниця відмовилася на місці події. Також відмовилася і проїхати для огляду у найближчий медичний заклад.

На водійку склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання жінка не з’явилася, хоча була належним чином повідомлена про його дату, час та місце проведення. Тому суд розглянув справу без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Галицький районний суд постановив водійку автомобіля “ВАЗ 2106” визнати винною у вчиненні інкримінованих порушень та призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Постанова судді уже набрала законної сили.

Читайте також:
2,57 проміле: на Снятинщині п’яний водій “Ниви” втікав від поліції