четвер , 28.03.2024

2,57 проміле: на Снятинщині п’яний водій “Ниви” втікав від поліції

Снятинський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані сильного алкогольного сп’яніння.

поліція Прикарпаття

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 29 серпня 2021 року у селищі Заболотів, що на Снятинщині.

Близько першої години ночі водій автомобіля “ВАЗ 2121” (“Лада Нива”) не виконав вимогу поліцейського про зупинку, яку було надано шляхом увімкненням на патрульному автомобілі проблискових маячків синього та червоного кольору та увімкнення спеціального звукового сигналу.

Згодом порушника було зупинено шляхом переслідування.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав результат 2,57 проміле, що майже у 13 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали два адміністративні протоколи – за ст. 122-4 КУпАП (невиконання законної вимоги поліцейського про зупинку транспортного засобу) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій свою провину визнав повністю. Пояснив, що справді їхав п’яний, а не зупинився “тому, що загубився в собі”.

Дослідивши матеріали справи, Снятинський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2121” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
На Снятинщині водій “Жигулів” тричі за місяць попався п’яним за кермом