четвер , 28.03.2024

На Снятинщині майже тверезий водій отримав 34000 гривень штрафу

Снятинський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 31 серпня 2021 року у селі Потічок, що на Снятинщині.

Ввечері, близько 18.20, працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2107”, який перебував за кермом з ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав результат 0,27 проміле, що лише на 0,07 проміле вище допустимої норми і це вважається легким ступенем алкогольного сп’яніння.

Від проходження повторного огляд у медичному закладі кермувальник відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій, житель села Задубрівці, свою провину визнав, пояснив, що алкоголь вживав день перед тим як керував автомобілем.

Дослідивши матеріали справи, Снятинський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2107” визнати винним у вчиненні адміністративного порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Постанова судді уже набрала законної сили.

Читайте також:
2,57 проміле: на Снятинщині п’яний водій “Ниви” втікав від поліції