субота , 27.04.2024

На Рожнятівщині п’яна водійка на “Фольксвагені” заїхала у кювет і отримала 17000 грн штрафу

Рожнятівський районний суд призначив покарання для водійки, яка керувала автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїла дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 4 жовтня 2021 року у селі Небилів, що на Рожнятівщині.

Водій легкового автомобіля “Фольксваген Гольф” не обрала безпечної швидкості руху, не впоралася з керуванням та з’їхала у кювет.

У результаті ДТП автомобіль отримав механічні ушкодження.

Окрім того водійка перебувала за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Продувати драгер на місці події вона відмовилася. Також відмовилася проїхати для огляду на стан сп’яніння у найближчий медичний заклад.

На порушницю склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання жінка не з’явилася, хоча була належним чином повідомлена про його дату, час та місце проведення. Тому суд розглянув справу за відсутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, в тому числі й відеозапис з місця події, Рожнятівський районний суд постановив водійку автомобіля “Фольксваген Гольф” визнати винною у вчиненні інкримінованих порушень та призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Постанова судді у грудні набрала законної сили.

Читайте також:
Вчора горілка, а нині вино: у Тлумачі у водія “Таврії” виявили 2,88 проміле алкоголю