вівторок , 16.04.2024

Вчора горілка, а нині вино: у Тлумачі у водія “Таврії” виявили 2,88 проміле алкоголю

Тлумацький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані сильного алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 31 серпня 2021 року у місті Тлумачі. Близько 16.00 на вулиці І. Франка працівники поліції зупинили водія автомобіля “ЗАЗ 110206” (“Таврія”), який порушував правила дорожнього руху і перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав результат 2,88 проміле, що у 14 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій свою провину визнав. Пояснив, що йому потрібно було відтягнути автомобіль сусіда і коли керував автомобілем його зупинили працівники поліції.

Кермувальник “Таврії” зізнався, що день перед цим пив горілку, а у день зупинки поліцейськими випив 100 грамів вина, після чого сів за кермо. Чоловік просив суд не позбавляти його права керування транспортними засобами.

Дослідивши матеріали справи, Тлумацький районний суд постановив водія автомобіля “ЗАЗ 110206” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Постанова судді уже набрала законної сили.

Читайте також:
2,92 проміле: у Калуші спіймали дуже п’яного водія і дали йому 17000 грн штрафу