четвер , 28.03.2024

На Долинщині п’яний водій скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу

Долинський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

ДТП

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 30 жовтня 2021 року у селі Мала Тур’я Долинської територіальної громади. Водій автомобіля “ВАЗ 2103” (“Жигулі”) не врахував дорожньої обстановки, не дотримався бокового інтервалу та допустив зіткнення з вантажним автомобілем “Пежо Партнер”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Винуватець зіткнення залишив місце автопригоди. Окрім того, як згодом з’ясувалося, він перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння – порушення координації рухів, порушення мови, тремтіння пальців рук тощо.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій “Жигулів” в установленому законом порядку відмовився.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні кермувальник визнав свою провину, розкаявся та просив суворо його не карати.

Дослідивши матеріали справи, Долинський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2103” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень – а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова судді уже набрала законної сили.

Читайте також:
Вчора горілка, а нині вино: у Тлумачі у водія “Таврії” виявили 2,88 проміле алкоголю