вівторок , 07.05.2024

Франківський ліцеїст за п’яну їзду отримав 17000 гривень штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для студента ліцею, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 17 серпня 2021 року в Івано-Франківську. Близько опівночі на вулиці Тисменицькій працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2101” (“Жигулі”, копійка”), який порушував правила дорожнього руху.

Під час перевірки документів виявилося, що у водія немає посвідчення, тобто він не має права керувати автомобілем. Окрім того у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат – 0,86 проміле, що у 4 рази вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ч. 2 ст. 126 КУпАП (керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Водій, який перебував за кермом авто, – студент Івано-Франківського ліцею автомобільного транспорту і будівництва.

У суді обидва протоколи об’єднали в одну справу і розглянули їх разом.

Юнак у судовому засіданні у присутності свого законного представника визнав свою провину, пояснив, що перед тим, як сісти за кермо випив майже літр пива.

Адвокат просив врахувати те, що особа, яка притягується до відповідальності, є студентом. Тому просив призначити захід впливу у вигляді попередження.

Законом передбачено, що для неповнолітніх осіб віком від 16 до 18 років, за порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП замість штрафу можна призначати покарання у вигляді попередження.

Однак, враховуючи характер порушень, особу порушника, його майновий стан та його ставлення до вчинених порушень, суд вирішив все ж таки призначити штрафи.

Отож, у підсумку Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2101” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень без позбавлення права керування транспортними засобами.

Постанова судді уже набрала законної сили.

Читайте також:
2,77 проміле: у Болехові водій “забухав” і перекинув фуру з фарбою