п’ятниця , 26.04.2024

Дав гроші на аборт, а вона їх пропила: прикарпатець жорстоко побив співмешканку

На Івано-Франківщині чоловік посварився із знайомою, надав по голові та вибив кілька зубів. За свій вчинок він отримав 1275 грн штрафу. Також має сплатити жінці 7600 компенсації.

побив жінку

Про це йдеться у вироку Калуського міськрайонного суду від 21 грудня 2021 року.Фігурант справи – уродженець Львівської області, із середньою спеціальною освітою, розлучений, має на утриманні одну неповнолітню дитину, раніше не судимий.

Як вбачається із обвинувального акту, випадок трапився 23 травня близько 16.30. Тоді обвинувачений посварився із своєю знайомою та кілька разів вдарив обома руками в ділянку голови.

Як результат – потерпіла отримала закриту черепно-мозкову травму зі струсом головного мозку,  а також – перелом коронкової частини трьох зубів на верхній щелепі, синці і садна. Дії обвинуваченого були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.2 ст. 125 КК, тобто легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров`я.

У суді обвинувачений вину визнав частково. Сказав, що бив, але зубів не вибивав. Мовляв, того дня було свято. Він повернувся додому і в нього виник конфлікт із знайомою через те, що дав їй 500 грн на аборт, а вона купила алкоголь. Також не заперечив, що сам був п’яним.

Натомість потерпіла та свідок розповіла, що на прохання обвинуваченого прибирала та готувала у нього вдома за плату. Як випливає із їхніх пояснень, потерпіла та обвинувачений раніше були співмешканцями. І він уже її бив, але вона пробачала. Згодом, через якийсь час, обвинувачений через подружку потерпілої попросив, аби та приходила прибирати та готувати їсти за гроші. Кілька разів вона приходила до нього, робила роботу та отримувала гроші. А того дня чоловік прийшов п’яним, ображав, конфліктував та побив.

Суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до висновку про доведеність вини обвинуваченого. Відтак визнав його винуватим у вчиненні злочину за ч.2 ст. 125 КК та присудив 1275 грн штрафу.

Також суд задовольнив частково цивільний позов потерпілої, сказавши стягнути з обвинуваченого на її користь 4600 матеріальних збитків та 3000 грн моральної шкоди. Вирок поки що законної сили не набрав.

Діана БОЙКО

Читайте також:
У Надвірній жінку побили у приміщенні суду