п’ятниця , 19.04.2024

2,95 проміле: у Надвірній дуже п’яний водій отримав 34000 грн штрафу

Надвірнянський районний суд призначив покарання для водія, який повторно керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 20 вересня 2021 року у селі Лоєва Надвірнянського району.

Працівники поліції зупинили водія автомобіля “Опель Омега”, який порушував правила дорожнього руху. Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки у присутності двох свідків. Алкотестер показав результат 2,95 проміле, що майже у 15 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судові засідання водій двічі не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про їх дату, час та місце проведення. Тому після другої неявки суд розглянув справи буз присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Надвірнянський районний суд постановив водія автомобіля “Опель Омега” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Строки апеляційного оскарження уже минули і постанова судді набрала законної сили.

Читайте також:
За кермом була дружина? У Франківську водій з другої спроби таки відмазався від штрафу за п’яну їзду