неділя , 05.05.2024

2,78 проміле: у Богородчанах водій скутера за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу

Богородчанський районний суд призначив покарання для водія, який керував скутером у стані алкогольного сп’яніння.

скутер

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 8 жовтня 2021 року на автодорозі Н-09 Мукачево – Львів. Працівники поліції зупинили водія скутера “Honda Dio”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав результат 2,78 проміле, що майже у 14 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій не з’явився, хоча був належно повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому суд приступив до розгляду справи без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Богородчанський районний суд постановив водія скутера “Honda Dio” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Постанова судді набрала законної сили.

Читайте також:
У Калуші водій-порушник отримав два штрафи на майже 60000 гривень