середа , 24.04.2024

2,33 проміле: на Богородчанщині спіймали дуже п’яного водія. Що йому за це буде?

Богородчанський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані сильного алкогольного сп’яніння. Однак, порушник не погодився із таким рішенням.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 20 серпня 2021 року у селі Кричка, що на Богородчанщині.

Вночі на вулиці Карпатській працівники поліції зупинили водія автомобіля марки “БМВ”, який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав результат 2,33 проміле, що майже у 12 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

З отриманим результатом кермувальник погодився, від проходження повторного огляду у медичному закладі відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У графі пояснень водій зазначив: “більше не буду”.

У судові засідання кермувальник БМВ кілька разів не з’являвся, тому суд врешті решт розглянув справу без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Богородчанський районний суд постановив водія автомобіля БМВ визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді 17000 грн штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Водій не погодився із цим судовим рішенням і подав апеляційну скаргу. Наразі результату розгляду скарги іще немає.

Читайте також:
У Богородчанах п’яний водій заїхав у дерево і отримав 17000 грн штрафу