п’ятниця , 19.04.2024

2,27 проміле: у Коломиї спіймали п’яного водія, але не змогли його покарати

Коломийський міськрайонний суд розглянув справу щодо водія, який попався поліції у стані сильного алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів, факт порушення було зафіксовано 3 вересня 2021 року у місті Коломия. Близько першої години ночі працівники поліції зупинили водія автомобіля марки “Мерседес Бенц”, який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав результат 2,27 проміле, що в 11 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

Водій із результатом не погодився, але і проїхати для повторного огляду у медичний заклад теж відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Втім, покарання чоловікові вдалося уникнути. У судовому засіданні адвокат водія вказав на суттєву помилку в адміністративному протоколі.

Поліцейські зазначили, що кермувальник “Мерседесу” порушив п. 2.9а Правил дорожнього руху (нетверезе водіння). Але чоловік не погодився з отриманим результатом і від проходження повторного огляду у медичному закладі відмовився. Тому поліцейські мали б вказати у протоколі порушення п. 2.5 ПДР (відмова від проходження огляду), але вони цього не зробили.

Суд прийняв до уваги ці зауваження і, дослідивши матеріали, постановив закрити справу за ч. 1 ст. 130 КУпАП щодо водія “Мерседесу” у зв’язку з відсутністю складу порушення.

Постанова судді уже набрала законної сили.

Читайте також:
На Снятинщині майже тверезий водій отримав 34000 гривень штрафу